NAPOLITANSKA PIZZOR


Det finns flera tusen pizzerior i Neapel och det finns lika många stilar av denna pizza.

Det skiljer sig otroligt mycket på i vilken stadsdel man är i och vem äger...

vi bakar våran egen tolkning av pizza Napolitana, huvudsaken är att vi rör oss inom det ramverk man kan kalla pizzan för Napolitansk.


Den Napolitanska pizzan skiljer sig från den svenska varianten, den är mjuk, fluffig, lätt att äta/smälta, lite slabbig och har en större kant, Kanten är krispig om man äter pizzan på plats.

Man måste ha ett öppet sinne första gången man äter den, vi satsar på ingredienser som uppfyller sitt syfte, med färska varor och rätt kombination...





Margarita NAPOLITANA…............................................119kr

Tomatsås, Fjor di latte, färskbasilika och olivolja


Funghi bianca NAPOLITANA..........................................119:-

Fjor di latte och Portobellesvampfärsk,basilika och olivolja


Capriccioca NAPOLITANA …...........................................129:-

Tomatsås, fjor di latte, prosciutto crudo och Portobellosvamp,färskbasilika och olivolja


Verdure NAPOLITANA.......................................................129:-

Tomatsås, fjor di latte, grillad aubergin, zucchine, paprika, Portobellosvamp och basilikaolja


Avokado con Pancetta NAPOLITANA................................139:-

Tomatsås, fjor di latte, pancetta , avokado, vitlök, rostad valnötter, ruccola och lime-chili kräm

färskbasilika och olivolja


Grand Bresaola NAPOLITANA...........................................149:-

Tomatsås, fjor di latte, lufttorkad oxkött, Provola Affumicato pomodorini, hyvlat grana padano

ruccola och färskbasilika och olivolja.


Chevre bianca NAPOLITANA..............................................139:-

Fjor di latte, chevreost, honung, pinjenötter, kräm fraiche, ruccola,färskbasilika och olivolja


Charkuteria NAPOLITANA..................................................149:-

Tomatsås, fjor di latte, Ventricina salami, Napoli salami, Coppa (lufttorkat karre) prosciutto Crudo, oliver, färsk chili och hyvlad grana padano ost.färskbasilika och olivolja


Napolitana................................................................................139:-

Tomatsås, fjor di latte, sardeller, oliver, kapris och vitlöksolja,färskbasilika och olivolja


Gamberetti NAPOLITANA......................................................149:-

Tomatsås, fjor di latte, vitlöksmarnerade stora räkor, citronklyfta och persilja,färskbasilika och olivolja


Parma NAPOLITANA..............................................................149:-

Tomatsås, fjor di latte, Provola affumicato, Portobellosvamp, prosciutto crudo, ruccola och hyvlat parmesanost,färskbasilika och olivolja


Funghi &salsiccia NAPOLITANA..........................................149:-

Tomatsås, Fjor di latte, Portobellesvamp, salsiccia och parmesanost,färskbasilika och olivolja


Cinque formaggi NAPOLITANA............................................149:-

Fjor di latte, Provola affumicato, gorgonzola, pecorino, grana padano, pomodorini,färskbasilika och olivolja


Pizza Burrata NAPOLITANA …...........................................159:-

Tomatsås, fjor di latte, burrata, rökt mozzarella, pomodorini, färskbasilika och olivolja


Lanternas NAPOLITANA........................................................159:-

Tomatsås, fjor di latte, Prosciutto Crudo, färskmozzarella, pomodorini,

grana padano, färskbasilika och olivolja.



Fjor di latte = färsk mozzarella

Prosciutto Crudo = Parmaskinka/lufttorkad skinka

Pancetta= bacon

Burrata = färskmozzarella (boll)